Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı
Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Yangınlar sırasında meydana mevrut ölümlerin yaklaşık% 90 ’ı alevlerle elden temastan değil tütün solunmasından kaynaklanmaktadır.
Montaj sürecinde yol olarak bütün kurallara muvafık şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın bapsı, autarı harbi açılacak şekilde kullanılır.
Açılıp - kapanma mesleklevinin sorunsuz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında mukannen periyotlarla bu hâl muayene edilmelidir.
İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin kombine halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin tavır önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şgeri koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler ortada;
Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir muhatara anında kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak strüktürda olmalıdır.
Yangın vakaları biryoğun yapıda en sık zıtlaşılan ve önemli tehlikelere kez heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çallıkışma alanlarında güvenliğin sağlanması yalnızçlanır.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu pozisyon arakçılık vakalarının önlenmesini sağlar.
Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı selim sağlamlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parderi.
Montaj: Yangın kapısı, doğru şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı derunin insanoğluın dumandan zehirlenmesine köstek olan acil mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha parçalanmamış kalabalık olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.
Başkaca yangın kapıları özelliklerinden bir öbür önemli olanı da odlerle ortaya çıhun zehirleme özelliği bulunan gazların ve esrarın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son perese birinci sınıf olmalıdır.
Yangın Bapsı Kilidi bapnın bizatihi kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve esrarın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı sıkıcaya kapanmaktadır.
Binalarda bulunan yangın kapıları ve asıl kapıların yüzı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın karınindeki farklı bir oda bapsı da kabil.
Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması esenlanabilir.
Fonksiyonel başüstüneğu denli süsleyici düşüncemlara da malik olan yangın bapları, camlı yangın bapları, müstacel çıkış bapları Yangın Çıkış Kapısı ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyu kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine normal olarak imal edilme seçeneklerine de sahiptir.